WAT BETEKENT EEN ECONOMISCHE TERUGVAL VOOR DE VASTGOEDMARKT?

Ontdek nu wat experts van het onafhankelijke analyse bedrijf Bulwiengesa te zeggen hebben over de ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt en waarom juist nu in tijden van onzekerheid een investering in residentieel vastgoed een verstandige beslissing zou kunnen zijn.

Bulwiengesa is een van de grootste onafhankelijke analyse bedrijven in de vastgoedsector op het Europese vasteland. Al meer dan 30 jaar ondersteunt zij haar partners en klanten op het gebied van de vastgoedsector, locatie- en marktanalyse.

WAARDERING VAN BULWIENGESA

André Adami, hoofd van de afdeling huisvesting van Bulwiengesa

“De impact van de corona-pandemie zoals de ontwikkeling op investeringen en woningbouwprojecten zal relatief klein zijn in vergelijking met andere sectoren…

Voor op veiligheid gerichte beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen, zal de stabiliteit van residentieel vastgoed op lange termijn zelfs nog belangrijker worden gezien de enorme verliezen op de aandelenmarkten.

De kasstromen op basis van talrijke leasecontracten met private partijen zullen nauwelijks afnemen. De verwachting is dat de fluctuatie nog lager zal zijn, omdat er minder transacties worden gedaan in tijden van economische onzekerheid. Ook langetermijnbeleggers zullen profiteren van de verdere verlaging van de hypotheek of financieringsrente. Aangezien het proces van economisch herstel naar verwachting ten minste 48 maanden zal duren is een scenario van stijgende rentetarieven in de komende jaren uitgesloten”.

(Bron: https://blog.bulwiengesa.de/de/hintergrund/corona-krise-10-experten-statements)

ONTWIKKELING IN DE AFGELOPEN 20 JAAR

Deze beoordeling van Bulwiengesa voor de huidige crisis is ook te zien in de historische ontwikkeling van de afgelopen 20 jaar. Tijdens de laatste twee crises, zoals de bankencrisis of de eurocrisis is er geen sprake geweest van een ineenstorting van de huurprijzen of de prijzen van woningen, zoals blijkt uit onderstaande twee grafieken.