Stage Thump

EXPORO TIJDENS DE CORONA CRISIS

Werk en digitale communicatie.

ONROEREND GOED EN DE KORTE TERMIJN IMPACT

Exporo, tussen werk en digitale communicatie

Wat is de impact van de corona crisis, ofwel COVID19 op de economie? De eerste effecten zijn al voelbaar op de beurs: in slechts 28 dagen tijd hebben europese beurzen de grootste ineenstorting sinds 1945 meegemaakt. Dit betekent echter niet dat de situatie zo dramatisch is voor de vastgoedmarkt.

Bij Exporo nemen we de situatie dan ook zeer serieus, we houden de situatie in de gaten en we willen deze gelegenheid aangrijpen om u, onze klanten en investeerders een update te geven over onze eigen activiteiten.

Het belangrijkste is dat Exporo volledig operationeel is. Onze topprioriteit is en blijft het leveren van een goede service aan onze klanten. Wij hebben daarom in een vroeg stadium de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om onze bedrijfsactiviteiten op dit moment op geen enkele wijze te beperken. Onze medewerkers zijn mobiel en werken momenteel vanuit huis. Ze zijn altijd beschikbaar als uw persoonlijke contactpersonen en zijn bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur.

EFFECTEN OP DE VASTGOEDMARKT: VRIJ MARGINAAL OP KORTE TERMIJN

Beursdeskundige Joachim Goldberg uit Frankfurt zei in een interview met de Immobilienzeitung: “Een verkoop van onroerend goed kost tijd, dit zijn activa met een hoog verkooppotentieel. Dit betekent een tijdswinst, misschien buiten de crisis om”. Zie het als een vertraagde pijnperceptie, waarbij je zenuwen de impuls al seconden nadat iemand je arm heeft dichtgeknepen naar je hersenen stuurt

Toegepast op de vastgoedmarkt betekent dit in ieder geval op de korte termijn, dat de situatie slechts marginaal kan veranderen.. Een soortgelijk beeld komt naar voren uit een online onderzoek van Exporo: volgens ons onderzoek is 69% van de bijna 1.000 ondervraagden niet van streek door de daling van de aandelenmarkt omdat ze verwachten dat de aandelen op de lange termijn weer zullen stijgen. Bovendien beschouwt 80,6% van hen met name onroerend goed als zeer stabiel in waarde en dus een goede investeringsmogelijkheid, zelfs in tijden van crisis.

EXPORO HOUDT U OP DE HOOGTE

Ondanks de CORONA crisis lijkt de huidige situatie in de vastgoedsector relatief goed. Toch willen we bij Exporo afzien van concrete toekomstvoorspellingen of zelfs beloftes. Dit zou niet gepast zijn gezien de snelheid van de huidige gebeurtenissen. We zullen echter alle ontwikkelingen rond de huidige pandemie nauwlettend blijven volgen en u op de hoogte houden.