Betalingsdienstaanbieder

Een betalingsdienstaanbieder behandelt de transacties van fondsen, vooral in online transacties.

Een betalingsdienstaanbieder behandelt de transacties van fondsen, vooral in online transacties. Meestal gaat het daarbij om het accepteren, authenticeren en fiduciair afhandelen van betalingen, d.w.z. het administreren op een beveiligd account systeem zelf of bijvoorbeeld het overdragen aan een trustee.

Voor de klant is het elektronisch betalingsverkeer voor transacties op het internet nu zo normaal dat men nauwelijks meer nadenkt over de precieze processen die erachter zitten. Bij online bankieren is het eenvoudig: het geld wordt van rekening naar rekening overgemaakt, net als bij het overschrijvingsformulier.

Wie als het ware online een winkel binnenkomt en daar iets wil betalen, heeft meestal verschillende mogelijkheden: Directe overschrijving, creditcard betaling, automatische incasso of factuur. Enerzijds moet de online handelaar de kredietwaardigheid van de klant bepalen en anderzijds moeten de betalingen worden verwerkt door ze aan de respectieve klant toe te wijzen en te beheren.

Waarom heeft Exporo een betalingsdienstaanbieder nodig?

Als online platform met een hoog volume aan betalingstransacties is Exporo afhankelijk van de veilige en traceerbare verwerking van transacties tussen investeerders en projectontwikkelaars. Financiële transacties via online markten, zoals die welke door onze betalingsdienstaanbieder worden aangeboden, zijn onderworpen aan een vergunning en moeten worden uitgevoerd door een bedrijf met een vergunning van de Duitse federale financiële toezichthouder (BaFin). Dit staat in de Wet toezicht betaaldiensten (Zahlungsdienstaufsichtsgesetz, ZAG).

Betalingsdienstaanbieder secupay AG

Met secupay AG heeft Exporo een ervaren en gerenommeerde dienstverlener aan haar zijde die verantwoordelijk is voor alle transacties tussen investeerders, onze trustee en de projectontwikkelaars. Het bedrijf, dat gevestigd is in Pulsnitz bij Dresden, wordt voortdurend gecontroleerd door de BaFin en de Bundesbank. De gegevensbeveiliging is gecertificeerd volgens strikte richtlijnen.

In totaal maken 4300 handelaren gebruik van de diensten van de financiële dienstverlener, die dagelijks ongeveer 38.500 transacties met een volume van meer dan 2,6 miljoen euro afhandelt. Met haar ervaring en professionaliteit stelt secupay investeerders in staat om gemakkelijk en direct te investeren in aantrekkelijke vastgoedprojecten via onze site.