Vastgoedbelegging

Rendement genereren
Veel mensen hebben een grote droom om een huis te bezitten: hun eigen huis, waar ze kunnen leven tot hun dood, waarvoor ze geen huur hoeven te betalen en dat ze aan hun kinderen kunnen nalaten. Voor velen is de term vastgoed nauw verbonden met deze wens, maar het gaat veel verder dan de vorm van persoonlijk gebruik. Een ander mogelijk gebruik voor vastgoed is om het te gebruiken als een kapitaalbelegging of vastgoedbelegging om er geld mee te verdienen.
U kunt met Exporo gemakkelijk en flexibel in diverse vastgoedobjecten investeren, via ons innovatieve online platform. Geheel transparant en zonder verborgen kosten. U weet altijd precies waar uw geld voor u aan het werk is.

Welke opties zijn er voor vastgoedbeleggingen?

Vastgoed kopen: aan de ene kant kunt u natuurlijk gewoon vastgoed kopen en hopen dat het na verloop van tijd meer waard wordt. Binnen deze brede categorie zijn er ook verschillende niveaus, vooral met betrekking tot de periode van bezit, die varieert van weken en maanden tot enkele decennia.

Vastgoedbedrijven:

Zo zijn er vastgoedbedrijven die vastgoed in min of meer goede staat kopen om het te verbouwen of te renoveren en het vervolgens met winst te verkopen. In sommige gevallen kunnen particuliere beleggers aan dergelijke projecten deelnemen.

Verhuren en verpachten:

bovendien heeft de eigenaar de waarschijnlijk bekendste methode op dit gebied tot zijn beschikking: de overdracht van gebruiksrechten tegen kapitaal. Er zijn hier twee hoofdopties, namelijk verhuren en verpachten. Het verschil zit in de rechten die aan de gebruiker worden gegeven. Als huurder mag men het pand alleen gebruiken, als pachter kan men profiteren van de vruchten, men mag het dus commercieel gebruiken. Meestal wordt er een stuk grond verpacht, maar het is ook mogelijk voor gebouwen.

Flatgebouw/appartementengebouw: voor gebouwen is het echter gebruikelijker om ze op de markt te brengen als een zogenaamd “appartementengebouw”, dat niets anders is dan het klassieke flatgebouw. Dit vastgoed kan worden gedifferentieerd op basis van hun gebruik, zo zijn er huurblokken met appartementen, huizen of verschillende soorten bedrijfsvastgoed, bijvoorbeeld winkelruimtes, fabriekshallen, opslagruimten en kantoren.

Vastgoedfondsen:

Er is ook de mogelijkheid om in open of gesloten vastgoedfondsen en dus indirect te investeren. Dit zijn beleggingsfondsen die een specifieke vastgoedportefeuille beheren. Als belegger heeft men de mogelijkheid om aandelen in deze beleggingsfondsen te kopen en zo te profiteren van hun reële winst en van hun koerswinsten.

Crowdinvesteringen voor vastgoed:

Een relatief nieuw en groeiend aanbod voor directe kapitaalbeleggingen is crowdinvesteringen voor vastgoed. Hierbij kunnen kleine beleggers investeren in geselecteerde vastgoedprojecten, die worden aangeboden via gespecialiseerde crowdinvesteringsplatforms. Het kan daarbij specifiek gaan om een nieuwbouwproject, maar ook de revitalisatie of herfinanciering van bestaand vastgoed. Tot op heden is er in Duitsland in totaal meer dan 225 miljoen euro geïnvesteerd in crowdinvesteringen.

Vijf punten maken deze innovatieve vorm van kapitaalbeleggingen zo interessant voor de brede massa particuliere investeerders:

- Directe toegang tot aantrekkelijk vastgoed:
De belegger beslist zelf en weet precies waarvoor zijn geld zal worden gebruikt.

- Laag minimuminvesteringsbedrag:
Tot nu toe werden directe investeringen geassocieerd met hoge minimuminvesteringsbedragen in het bereik van vijf cijfers - crowdinvestering biedt toegang met kleine bedragen.

- Hoge transparantie:
Veel informatie over het project, de ontwikkelaar en de financieringsstructuur geeft beleggers een bijzonder goed overzicht.

- Aantrekkelijk rendement:
Dankzij de slanke online verwerking en de eliminatie van hoge administratieve kosten kan het kapitaal meer rendement genereren.

- Eenvoudig investeren:
Met slechts een paar klikken is het mogelijk om via een online platform te investeren; alle contracten worden online afgesloten met rechtszekerheid.

Welke kansen en voordelen hebben vastgoedbeleggingen?

Wat over het algemeen gewaardeerd wordt in vastgoed is de relatieve stabiliteit in waarde. Vastgoedmarkten kunnen weliswaar erg volatiel zijn, maar de ontwikkelingen zijn meestal langzamer dan bijvoorbeeld op de aandelenmarkt. In de meeste gevallen kondigt zelfs het uiteenspatten van een vastgoedbel zichzelf aan wanneer deze ontstaat. Vastgoed is tastbaar, het zijn geen theoretische aandelen of rechten op iets, maar echte objecten. Bovendien heeft het, in tegenstelling tot edele metalen en dergelijke, niet alleen een abstracte, maar ook een concrete waarde, bijvoorbeeld de mogelijkheid om het te bewonen. De combinatie van dit voordeel en de bovengenoemde waardestabiliteit is ook niet vanzelfsprekend. In tegenstelling tot vastgoed verliezen auto’s ruim een derde deel van hun waarde binnen het eerste jaar na levering of verkoop.

Met welke nadelen en risico’s moet men rekening houden bij een vastgoedbelegging?

De directe investering in vastgoed heeft vaak het nadeel dat men de investeringen met weinig kapitaaluitgaven meestal niet goed kan spreiden. Onder bepaalde omstandigheden wed men dus “op één paard”. Het probleem met fondsen is het tegenovergestelde: omdat men ze niet zelf beheert, heeft men geen controle over hoe ze worden beheerd en kunnen ontwikkelingen slechter worden beoordeeld. Sommige fondsen hebben bovendien de eigenschap dat ze op de beurs worden verhandeld. Hoewel dit in principe geen nadeel is, kan het er een worden omdat er een ander stukje waardezekerheid nodig is: de prijs en dus de waarde van de aandelen is flexibeler en wordt niet alleen bepaald door het volume van het fonds, maar ook door de vraag op de beurs. Dit betekent dat de belegger minder zekerheid heeft, omdat er ook een sneller waardeverlies kan optreden.

Crowdinvestering voor vastgoed

biedt hier unieke voordelen: in tegenstelling tot de hierboven genoemde aanbiedingen is er de mogelijkheid om direct in vastgoed te investeren en uw investering in verschillende projecten met weinig kapitaalinvesteringen te spreiden, waardoor de nodige diversificatie wordt gewaarborgd.

Vastgoedbeleggingen

d.w.z. vastgoed als kapitaalbelegging, worden algemeen beschouwd als een populaire beleggingsoptie. Het relatief hoge rendement dat kan worden behaald met huizen of andere objecten maakt ze zeer aantrekkelijk als vastgoedbelegging.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

Betongoud - beleggen in vastgoed

Rendement op vastgoed

Vastgoed als belegging