OVERPROPORTIONELE UITBREIDING BIJ EXPORO

Hamburg, 14.1.2019 - 2018 was het meest succesvolle jaar tot nu toe in de vierjarige bedrijfsgeschiedenis van de fintech uit Hamburg. Verschillende records zijn verbroken: in de afgelopen 12 maanden werd meer dan 173 miljoen euro aan kapitaal opgehaald, waarvan alleen al in december meer dan 22 miljoen euro met een dagpiekwaarde van 4,15 miljoen euro.

Beleggers konden in 2018 in 73 verschillende vastgoedprojecten op het platform investeren. Met een terugbetalingspercentage van 100 procent is sinds de oprichting in november 2014 meer dan 95 miljoen euro terugbetaald aan Exporo-investeerders, waarvan alleen al vorig jaar meer dan 71 miljoen euro werd geïnvesteerd. Zes projecten werden zelfs betaald vóór de oorspronkelijk overeengekomen datum.

Met een groeipercentage van meer dan 100 procent per jaar en een marktaandeel van ongeveer 70 procent in Duitsland, is Exporo nu het tweede grootste platform voor digitale vastgoedinvesteringen in Europees verband. En de Hamburgers breiden hun marktleiderschap verder uit. Daartoe zullen nog eens 40 experts en specialisten aan boord van de fintech in de HafenCity van Hamburg komen, waardoor het team wordt uitgebreid tot 160 werknemers. Een derde van deze nieuwe acquisities zal zich richten op acquisitie, aankoopaudit en vermogensbeheer van bestaand vastgoed.

Exporo heeft al verschillende vastgoedaankopen gedaan met een totaal volume van ca. 60 miljoen euro en startte begin 2018 met deze portefeuille een innovatie op de Duitse vastgoedbeleggingsmarkt: al 4.000 beleggers hebben online met een investeringsbedrag van 1.000 en meer in deze bestaande objecten en winst geïnvesteerd, “zoals een eigenaar” van vastgoed als een investering - maar zonder de typische kosten en problemen van een vastgoedeigenaar. In 2019 is Exporo van plan om ongeveer 30 extra objecten te kopen met een totaal activavolume van ongeveer 300 miljoen euro, aangezien vastgoed de populairste investering van de Duitse bevolking blijft en digitale en transparante investeringen in individuele vastgoedprojecten aan populariteit winnen. Dit bleek uit een online-enquête onder 1.000 Duitsers, die eind 2018 werd uitgevoerd door Exporo.

Klantenservice blijft ook een prioriteit bij Exporo. Door meer collega’s toe te voegen aan het Customer Management-team, wordt ervoor gezorgd dat elke klant zijn persoonlijk contact bij Exporo heeft. En met de uitgebreide bemanning wordt de volgende belangrijke mijlpaal bereikt: internationalisering. Met het doel een platform te bouwen waarop beleggers een Europese onroerendgoedportefeuille kunnen samenstellen, zullen tegen het einde van 2023 1 miljoen beleggers in heel Europa worden gewonnen: “Tot nu toe hebben alleen institutionele beleggers en beleggers met veel geld, tijd en specialistische kennis verdiend aan vastgoed. Nu hebben ook particuliere beleggers de kans. Dit is een stukje democratisering van de markt”, zegt Simon Brunke, CEO van Exporo AG.

Over Exporo:

Exporo is het toonaangevende platform voor digitale vastgoedinvesteringen in Duitsland. Het biedt beleggers een overzicht van vastgoedprojecten waarin ze gemakkelijk, transparant en gratis kunnen beleggen. Particuliere beleggers profiteren van twee complementaire productcategorieën: aan de ene kant kunnen ze deelnemen aan hoogrenderende en geteste vastgoedprojecten op korte termijn en met vaste rentetarieven - hier bouwen projectontwikkelaars bijvoorbeeld nieuwe woongebouwen of renoveren commercieel vastgoed gedurende een bepaalde periode. En aan de andere kant, een echte innovatie, kunnen beleggers direct deelnemen aan geselecteerd bestaand vastgoed - zoals een eigenaar - waarin ze driemaandelijkse uitkeringen ontvangen van de huuroverschotten en bovendien delen in de waardestijging van het vastgoed. Simon Brunke, Björn Maronde en Julian Oertzen hebben in 2014 samen het online platform opgericht, zijn voortdurend in ontwikkeling en zijn de bestuursleden van Exporo AG. Het bedrijf heeft nu meer dan 150 mensen in dienst en is gevestigd in HafenCity, Hamburg.